27 april – Kunskap i en digital värld: Resultatdialog och debatt

Den 27 april håller projektet “Kunskap i en digital värld” i en eftermiddag om tillit, trovärdighet och relevans på webben samt reflektioner kring tvärvetenskapliga utmaningar, yttrandefrihet och algoritmernas betydelse.

Detta sker med avstamp i forskningsresultat från det tvärvetenskapliga projektet och presentationer och samtal om hur information söks, används, kommuniceras och utvärderas på nätet.

Datum: 27 april
Tid: 15:00 till 18:00
Plats: LUX:C126, LUX – Helgonavägen 4

Och i PDF med korta introduktioner för respektive presentation

15.00 Inledning

Erik J Olsson och Olof Sundin

15.15 Presentationer från forskargruppen Lund University Information Quality Research Group (LUIQ), Filosofiska institutionen:

Näthat i skolan – orsaker och förklaringar. – Rasmus K. Rendsvig

Fejknyheter och osanningar på nätet – kan vi få bort dem och i så fall hur? – Kristoffer Ahlstrom-Vij

Fångar sökalgoritmerna vad som är viktigt på nätet? – Erik J Olsson och George Masterton

16.00 Paus

16.15 Presentationer från forskargruppen Informationspraktiker: Kommunikation, Kultur och Samhälle, Institutionen för kulturvetenskaper:

Rätten att bli glömd av Google. – Linnéa Lindsköld

Hur är “att Googla” en del av samhällets infrastruktur? – Jutta Haider

Google i klassrummet. – Cecilia Andersson och Hanna Carlsson

17.00 Avslutande paneldebatt om tvärvetenskapliga utmaningar

Moderator Linnéa Lindsköld

17.30 Mingel

Öppet kostnadsfritt arrangemang som en del av Lunds universitets 350-årsjubileum.

Detta event är en del av vetenskapsvecka ‘Det digitala samhället’ som pågår den 24-30 april.
Se alla evenemang under denna temavecka.

Kontakt för frågor om arrangemanget: Sara Kjellberg – sara.kjellberg@kultur.lu.se